5 Sebab Kenapa Isteri Sekarang Perlu Buat Bisnes

1. SIDE INCOME
Rasanya semua orang tahu, ekonomi sekarang makin tenat dan gawat. Nak tak nak, isteri sekarang kena fikirkan macam mana nak bantu suami untuk tambah pendapatan keluarga. Kenaikan harga barang, menyebabkan si isteri kena berjimat cermat. Time shopping barang dapur tu, kena cari yang ada pakej kombo. Kena fikir 48 kali nak beli barang sendiri. Kena dahulukan keperluan keluarga dulu. Sob Sob Sob…

2. TAK MENGHARAPKAN GAJI SUAMI
Kadang kadang kita ni si isteri, malu aihhhh, asyik nak mintak duit suami aje. Lebih lebih lagi sekali sekala nak melaram beli tudung terobang. Nak beli suplemen untuk dalaman pun, rasa segannnn aje. Bukan orang lain tapi dengan suami sendiri pun maluuuu ya amat.

Anak anak pula, sekali sekala nak beli aiskrim Malaysia makcik depan rumah buat. Aiskrim kacang hijau plak tu, sedap popalihhhh (cakap orang Temerloh), tapi takkan lah nak tunggu duit gaji masuk baru boleh beli. Sadiss kan jika tiad aduit sendiri. Huhu..

3. SUAMI TAK BAGI NAFKAH
Oh, ini cerita sadis juga. Abam sado kita tu bukan tak nak bagi, tapi beban belanja keluarga yang besar. Memang tak cukup nak bagi isteri. Kita yang isteri solehah ni, opkos lah patuh. Lagi pun, kesian kat suami tu, dia sorang sorang cari duit untuk belanja keluarga. Kesian kannn pada cik abam sado kita tu!

4. BELAJAR BERDIKARI
Haaa… ini ibarat sediakan payung sebelum hujan. Something happen, kita tak tahu. Bukan minta, tapi cerita realiti. Yang hidup pasti mati. Jadi, isteri yang solehah dan baik, bersiap sedialah kita sebelum apa apa terjadi. Pecahkan TEMBOK MALU untuk mula buat bisnes.

5. TAK NAK DIPANDANG RENDAH
Apa… ingat kita duduk rumah, jaga anak, jaga keluarga ni tak boleh jadi wanita HEBAT?. Jangan pandang sebelah mata woooo… Sekarang ni, dah banyak cerita, dari surirumah kini sudah punya empayar sendiri. Fuhhhh… So, jangan pandang rendah wanita berwajah lembut tapi punya hati waja.

——

Lebih banyak TIPS BISNES di t.me/PnShedaSaid

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart